PCA یا پیرولیدون کربوکسیلیک اسید چیست؟

PCA یا پیرولیدون کربوکسیلیک اسید چیست؟

آشنایی با PCA

«پیرولیدون کربوکسیلیک اسید» یا PCA که «ال پیروگلوتامات» هم نامیده می‌شود، یکی از مشتقات اسید گلوتامیک (یک اسید آمینه) است که جذب آب بالایی دارد. این ماده یک مولکول نسبتاً ساده است که بدن ما به طور طبیعی هم قادر به تولید آن هست. در این مطلب قصد داریم تا همراه با دکتر مریم کشاورز پزشک زیبایی اصفهان بیشتر با PCA آشنا شویم.

زینک-PCA یک مشتق فوق‌العاده از زینک

زینک-PCA مولکولی است که هم مزایای پیرولیدون کربوکسیلیک اسید و هم مزایای روی را دارد و در نتیجه یک ماده بسیار عالی با فواید بسیار زیاد است. به عنوان مثال زینک -PCA (و نه زینک به تنهایی) ترشح چربی را در پوست‌های چرب کاهش می‌دهد این ماده با مهار آنزیم «۵- آلفا ردوکتاز» مانع ترشح بیش از حد غدد چربی می‌شود.

زینک – PCA همچنین قادر است بوی بد بدن را با اتصال به اسیدهای چرب زنجیره کوتاه که عامل این بو هستند از بین ببرد. مصرف zinc-PCA همچنین چین و چرو‌ک‌های صورت را رفع می‌کند و مانع رشد باکتری‌ها از جمله «پروپیونی باکتریوم آکنه» می‌شود. تمام این ویژگی‌ها باعث شده‌اند تا به طور معمول زینک – PCA در انواع شامپوهای ضد شوره سر و محصولات آرایشی کنترل‌کننده چربی و ضد آکنه مورد استفاده قرار گیرد.

زینک-PCA همچنین جزو فاکتورهای مرطوب‌کننده طبیعی پوست است که پوست ما آن را برای کاهش از دست دادن آب تولید می‌کند.

PCA یا پیرولیدون کربوکسیلیک اسید چیست؟ | پزشک زیبایی اصفهان

تست حساسیت پوستی

متخصصین پوست برای استفاده از محصولات حاوی زینک مراحل زیر را به منظور آزمایش حساسیت پوستی توصیه می‌کنند:

  1. قسمت کوچکی از پوست را که مشابه با پوست صورت شماست (مثل بخش زیرین بازو) انتخاب کنید.
  2. مقدار کمی از محصول (به اندازه دو سکه) را به مدت ۲۴ ساعت روی پوست‌تان قرار دهید.
  3. اگر بعد از ۲۴ ساعت هیچ عارضه جانبی اتفاق نیفتاد، می‌توانید از آن محصول روی آکنه و یا منطقه عفونی استفاده کنید اما اگر خارش، قرمزی، پوسته‌ریزی یا بثورات پوستی ظاهر شد، از آن محصول استفاده نکنید.

اثربخشی محصولات پوستی حاوی زینک و زینک-PCA

تأثیرات مثبت زینک بر پوست معمولاً بعد از گذشت ۱۲ هفته نمایان می‌شوند. با این حال اگر آکنه‌ها ناشی از مسدود شدن عمیق منافذ پوستی باشند، درمان آن‌ها با زینک موضعی ممکن است مشکل را به صورت ریشه‌ای حل نکند. در این شرایط ممکن است لازم باشد که میزان بیشتری از این عنصر را به صورت خوراکی مصرف کنید.

| دکتر مریم کشاورز پزشک زیبایی اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید |


مطالب پیشنهادی :

در مورد سرم پوست بیشتر بدانید

رفع مشکلات پوستی با زینک و زینک-PCA

بهبود پوست با آلفاهیدروکسی اسیدها AHA

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *