روش های درمان موهای سوخته

روش های درمان موهای سوخته

بررسی روش های درمان موهای سوخته

فر دائم مو، صاف‌کردن مو با استفاده از مواد شیمیایی یا حالت‌دهی با ابزارهای حرارتی در سالن‌های زیبایی و دکلره یا رنگ کردن مو، همگی باعث می‌شوند موهای شما برای مدتی کوتاه زیباتر به‌نظر برسند. اما اگر از این روش‌ها بیش از حد استفاده کنید، باعث تخریب کوتیکول (لایه خارجی) مو شده و با گذشت زمان موجب سوختگی مو هایتان خواهید شد. اینجاست که باید به دنبال راهی برای درمان موهای سوخته خود باشید.

شاید فکر کنید برای درمان موهای سوخته راهی جز کوتاه‌کردن موها وجود ندارد. اما با توجه به شدت و نوع آسیب، اقدامات مختلفی می‌توان انجام داد تا به برگرداندن درخشش و استحکام اولیه موها کمک شود، بدون اینکه مجبور شوید به عنوان تنها راه حل موجود، به سرعت آن را کوتاه کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا بهترین درمان موهای سوخته را با شما درمیان بگذاریم.

نشانه موهای آسیب دیده در اثر حرارت

علائم ظاهری موهای آسیب دیده در اثر حرارت کاملاً مشخص است. بعد از استفاده بیش از حد از سشوار و اتوی مو و سایر وسایل حرارتی، موهای شما ممکن است دیگر حالت نگیرند، کنترل آن‌ها سخت‌تر شود و وقتی می‌خواهید به آن حالت دهید، شکلش را به خوبی حفظ نکند.

برخی از نشانه‌های موهای آسیب‌دیده در اثر حرارت عبارتند از:

  • نوک موها دوشاخه شده یا به‌راحتی می‌شکند
  • گره‌های سفیدرنگ در انتهای ساقه مو به وجود می‌آید
  • موها بیش از حد خشک می‌شوند
  • بافت مو خشن یا رشته‌ای می‌شود
  • حالت‌دادن یا برس‌کشیدن موها به سختی انجام می‌شود
  • موها به راحتی در هم پیچیده و گره می‌خورند
  • موها شکننده می‌شوند
درمان موهای سوخته | پزشک زیبایی اصفهان
Woman pulling damaged hair the hand and looking. Isolated portrait

نحوه درمان موهای سوخته در اثر حرارت

روش‌های درمان موهای سوخته در اثر حرارت، بسته به میزان آسیب و همچنین نوع مو، متفاوت خواهد بود. در ادامه، روش‌های درمان را بر اساس نوع مو بررسی می‌کنیم.

موهای فر

حرارت بر موهای فر اثرات نامطلوبی می‌گذارد و می‌تواند باعث وز شدن، گره خوردن و بدشکل شدن بافت آن شود. برای بازگرداندن فر طبیعی مو، باید رطوبت را به کوتیکول مو بازگرداند.
ماسک‌های موی خانگی یا آماده مصرف و نرم کننده های عمیق که از مرطوب کننده هایی چون شی باتر ، روغن نارگیل و روغن آرگان سرشارند، می‌توانند موهایتان را به حالت فنری‌اش برگردانند. بهتر است برای کمک به بهبود و حفظ سلامت مو، نرم کننده هایی را انتخاب کنید که سرشار از مواد مرطوب کننده و حاوی روغن‌های نارگیل، آووکادو یا آلوئه ورا باشند.

از آنجایی‌که شامپو، چربی طبیعی مو را از بین می‌برد بهتر است هر چند روز یک‌بار موهای خود را بشویید و هر روز از شامپو استفاده نکنید. به علاوه شامپو را باید فقط به پوست سر و ریشه موهای خود بزنید. کف حاصل از آن، برای شستن بسیار ملایم ساقه‌ها کافی است.

موهای صاف

آسیب ناشی از حرارت می‌تواند موهای صاف را خشک و شکننده کند. همچنین می‌تواند باعث بدتر شدن موخوره شود و حفظ ظاهر صاف‌ موهای شما را هم سخت‌تر ‌کند. برای اینکه موهایتان به درخشان‌ترین و براق‌ترین حالت خود برگردد، روی بازیابی و ترمیم پروتئین‌های طبیعی آن تمرکز کنید. ماسک مو خانگی ممکن است بتواند ظاهر موی شما را برای چند ساعت بهبود ببخشد اما نمی‌تواند آسیب طولانی‌مدت ناشی از حرارت را برطرف کند.

استفاده از ماست، عسل و روغن زیتون روی موها به عنوان درمان پروتئینی می‌تواند به ترمیم پیوندهای طبیعی مو کمک کند تا آسیب واردشده کمتر به چشم بیاید. اسپری‌های نرم کننده غنی از کراتین هم می‌توانند پیوندهای شکسته در کوتیکول مو را ترمیم کند.

درمان موهای سوخته در اثر استفاده از مواد شیمیایی

رنگ کردن مو با مواد شیمیایی یا تغییر حالت موها با استفاده از مواد شیمیایی فرکننده دائم مو، می‌تواند موجب سوختگی مو شود. موها ممکن است به واسطه مواد و اقداماتی که در سالن‌های زیبایی روی آن‌ها انجام می‌شود، دچار آسیب شوند و بسوزند؛ به خصوص اگر مواد شیمیایی برای مدت‌زمان طولانی روی موها باقی بمانند.

موهای دکلره

به شدت به مواد ترمیم کننده و نرم کننده نیاز دارند. مهم‌ترین کاری که باید انجام دهید برگرداندن رطوبت از دست‌رفته به موهایتان است. ماسک مو مخصوص خود را بسازید (به ویژه ماسک موی حاوی تخم‌مرغ و روغن نارگیل) یا از نرم کننده های عمیق و قوی استفاده کنید. همچنین می‌توانید از کرم ترمیم کننده مو برای رطوب‌رسانی به موهای خود استفاده کنید.
نرم کننده بهترین دوست برای موهای آسیب دیده است. موی آسیب دیده ، لایه محافظ خارجی (کوتیکول) خود را از دست داده است و نرم کننده این امکان را می‌دهد تا با مواد نرم و مرطوب کننده ، مانند سیلیکون‌ها و روغن‌های گیاهی مانند روغن نارگیل، لایه از دست‌رفته بازسازی شود.

استفاده از روغن نارگیل برای درمان موهای آسیب دیده

در یک مطالعه‌ که در سال ۲۰۱۱ انجام گرفت مشخص شد. که روغن نارگیل ، باعث کاهش از دست رفتن پروتئین‌های مو، که دلیل اصلی خشک و کدر به‌نظررسیدن آن است، می‌شود. همچنین از آسیب‌های احتمالی ناشی از شانه‌زدن و برس‌کشیدن مو جلوگیری می‌کند.

این روغن به دلیل اینکه حاوی اسید لوریک است، قادر است مو را با ویتامین‌ها و مواد معدنی غنی کند. اسید لوریک وزن مولکولی پایینی دارد و به راحتی می تواند به ساقه مو نفوذ کرده و آن را تغذیه کند.

به‌علاوه، از این روغن شگفت‌انگیز می‌توان روی موهای مرطوب هم استفاده کرد. تا باز کردن گره‌های مو آسان‌تر شود و در نهایت، موجب می‌شود تا آسیب کم‌تری به موها وارد شود و مو نرم‌تر و حالت‌پذیرتر شود. همچنین برای راحت‌تر باز شدن گره‌های مو و سهولت در شانه‌پذیری مو می‌توانید از سرم ضد وز مو استفاده کنید.

تا زمان بهبود و درمان موهای سوخته که در اثر استفاده از مواد شیمیایی دچار آسیب‌های جدی شده‌اند. می‌بایست علاوه بر اجتناب از شستن روزانه مو با شامپو، استفاده از ابزارهای حرارتی حالت‌دهنده مو را هم به‌طور‌کامل متوقف کنید. این کار، به‌ویژه در اولین روزهای پس از فر یا دکلره‌کردن موها بسیار مهم است.

زمان مراجعه به متخصص

در برخی موارد، تنها راه ترمیم موهای آسیب دیده در اثر حرارت، کوتاه‌کردن آن‌هاست. اگر درمان‌های خانگی در رفع مشکل سوختگی موهایتان تأثیر ندارند، کوتاه‌کردن چند سانتی‌متر از آن احتمالاً بهترین راه برای به‌حداقل‌رساندن آسیب‌های ناشی از حرارت است.

به‌عنوان یک قانون کلی، حداقل یک ماه با موهای خود مدارا کنید. برای بازگرداندن تعادل طبیعی مو‌ها، به صورت هفتگی از ماسک‌های‌ روغن گرم و نرم کننده های بدون نیاز به آبکشی استفاده کنید. اگر بعد از چند هفته درمان‌ خانگی، متوجه شدید هنوز موهای شما به میزان قابل توجهی دچار آسیب‌دیدگی است، بهتر است برای دریافت برنامه درمانی مؤثرتر به پزشک مراجعه کنید.

کلام آخر

سریع‌ترین راه درمان موهای سوخته ناشی از حرارت (سوختگی موها)، کوتاه‌کردن آن‌هاست. اما شاید بخواهید قبل از هرگونه اقدام جدی، کمی به موهایتان زمان بدهید. این امکان وجود دارد که با استفاده از روش‌های درمانی رطوبت‌رسان و اصلاح شیوه‌های معمول مراقبت از مو، بافت طبیعی و درخشش موهای شما بازگردد. صبر، کلید حل تمام مشکلات است.

| پیج اینستاگرام دکتر مریم کشاورز پزشک زیبایی اصفهان |


بیشتر بخوانیم :

پروفایل صورت قبل و بعد از تزریق

تزریق چربی در چه نواحی از بدن استفاده می شود

کاربرد و ماندگاری ژل آلیاکسین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *