عوامل و نشانه های پیری پوست

عوامل و نشانه های پیری پوست

بررسی عوامل و نشانه های پیری پوست

با افزایش سن اجزای تشکیل دهنده پوست کم کم تخریب می شود‌. پوست از پروتئین های کلاژن و الاستین تشکیل شده که مهم ترین اجزا برای زیبایی و جوانی پوست است. عوامل مختلفی مانند قرار گرفتن در معرض نور خورشید، تغذیه نادرست ، ورزش نکردن ، سیگار کشیدن و افزایش سن موجب تخریب پوست می شود و به مرور زمان لایه های سطحی پوست تضعیف می‌شوند و بافت پیوندی از بین می روند. در مطلب امروز سایت دکتر مریم کشاورز ، پزشک زیبایی اصفهان عوامل و نشانه های پیری پوست را مورد بررسی قرار می دهیم.

به طور کلی پوست از سه لایه رو پوست ، میانی و زیر پوست تشکیل شده است. لایه اولیه همان قسمتی است که با چشم مشاهده می کنیم و لایه میانی شامل سلول های تولید کننده روی پوست است و گیرنده های حسی را در بر می گیرید. لایه آخری زیر پوست هم شامل عضلات پوست است که بر روی استخوان ها قرار گرفتند. افزایش سن بر روی تمام لایه های پوستی و بافت های مجاور تاثیر گذار است. و علائم مختلفی به همراه دارد که رفته رفته این علائم گسترش پیدا می کند.

اولین نشانه پیری : ظاهر شدن خطوط

خطوط روی پوست ابتدا خیلی کم ظاهر می‌شود. اما به مرور زمان هم عمیق تر می شود و هم گسترش پیدا می کند. این خطوط به خاطر حرکات عضلات صورت برای پوست ایجاد می شود. در ابتدا از سن ۲۵ سالگی شروع می شود و در صورت عدم درمان این روند ادامه پیدا می‌کند. خطوط حاصل از اثرات پیری زمانی ظاهر می شوند که شما می خندید، اخم یا صحبت می کنید. اما بعد از گذشت زمان، تمام این خطوط به خطوط ثابت تبدیل می شوند که بدون حرکت دادن صورت هم کاملا نمایان هستند.

شل شدن پوست

دیگر اتفاقی که برای پوست بر اثر افزایش سن می‌افتد شل شدن است. شلی و افتادگی پوست زمانی ایجاد می شود که پروتئین های کلاژن و الاستیک در لایه زیرین کاهش می یابد و چربی نواحی مختلف صورت مانند چانه ، بینی ، چشم ها رفته رفته کاهش پیدا می کند و صورت رفته رفته لاغرتر می شود. البته این مشکل در سنین بالای ۵۰ سال اتفاق می افتد. با انجام روش های جوانسازی پوست در سنین پایینتر می ‌توان از بروز این اتفاق جلوگیری کرد. یکی از روش های موثر افزایش حجم چربی پوست است که باعث جلوگیری از افتادگی و ظاهر چین و چروک ها می شود و پوست شادابی خود را حفظ می نماید.

انواع فیلر برای جلوگیری از ایجاد خط لبخند | پزشک زیبایی اصفهان

نداشتن پوست شاداب با از بین رفتن خاصیت کشسانی پوست

هیالورونیک اسید یکی از اجزای تشکیل دهنده پوست است که باعث چسبندگی میان بافتی می شود و فضای بین کلاژن ها را به خوبی پر می‌کند. در صورت کم بودن این ماده بین بافت پیوندی خاصیت کشسانی پوست از بین می رود و شاهد افتادگی پوست خواهیم بود. از دست رفتن خاصیت کشسانی پوست به خاطر تخریب پوستی است که رفته ‌رفته استحکام و کشش پوست از بین می رود و شاهد خشک و سفت شدن لایه های سطحی پوست می شویم. بیشتر نواحی که شاهد کاهش خاصیت کشسانی پوست هستیم ، شامل قسمت دور لب ، کناره‌ های فک ، زیر چشم و پیشانی می باشد و روش های مختلفی برای رفع آن وجود دارد.

صفحه اینستاگرام پزشک زیبایی اصفهان ، دکتر مریم کشاورز

از دست رفتن خواص لایه های مختلف پوستی:

هر کدام از لایه های پوستی به مرور زمان خاصیت خود را از دست می دهند که مشکلات لایه اولیه بیشتر قابل مشاهده است. لایه سطحی به خاطر عوامل مختلف و شرایط محیطی به مرور زمان خشک و نسبت به نور مضر آفتاب حساس تر می شود. ایجاد لکه ها و خال ها از جمله تغییرات ناخوشایند این لایه است.

لایه میانی هم از غدد چربی و عرق و بافت پیوندی تشکیل شده است که هر چقدر عملکرد این لایه بهتر باشد ، فرآیند پیری دیرتر اتفاق می ‌افتد‌. این لایه قوام پوست و شکل ظاهری را حفظ می کند و همچنین وظیفه انتقال آب مورد نیاز به پوست را بر عهده دارد. در صورتی که مقدار کافی آب به این لایه نرسد ، پوست رفته ‌رفته خشک و رطوبت آن کم می شود. لایه زیرین هم شامل بافت پیوندی و چربی است که با افزایش سن ضخامت این لایه کم می‌شود و درصد چربی آن کاهش پیدا می کند.


مطالعه بیشتر :

مقایسه آر اف فرکشنال با سایر روش های جوانسازی پوست

درمان تیرگی و گودی زیر چشم با کربوکسی تراپی

اقدامات مراقبتی بعد از آر اف فرکشنال

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *