علل و درمان منگولهی پوستی
علل و درمان منگولهی پوستی چیست؟
در مطلب امروز سایت دکتر مریم کشاورز پزشک زیبایی اصفهان برای شما عزیزان گردآوری شده است. به بررسی علل و درمان منگولهی پوستی خواهیم پرداخت. منگولهی پوستی یک ضایعهی کوچک، نرم و به رنگ پوست است که معمولا دارای یک ساختار ساقهایشکل بوده و از پوست آویزان است. این ضایعات میزان بروز بالایی در جامعه داشته و حدود ۵۰ درصد افراد آن را در طول زندگی خود بروز میدهند، همچنین بروز آن در زن و مرد نیز یکسان است. دلیل ایجاد منگولههای پوستی کاملا مشخص نیست اما فرضیاتی وجود دارد که عامل ایجاد آن را سایش پوست بر روی پوست بیان میکنند. با افزایش سن ، احتمال بروز منگوله های پوستی نیز افزایش مییابد. همچنین اضافهوزن، بارداری و دیابت نیز احتمال ایجاد منگولههای پوستی را افزایش میدهند.
مطلب پیشنهادی برای شما : اصلاح بینی با فیلر
منگولههای پوستی در هر قسمتی از پوست ممکن است بروز کنند اما در قسمتهایی که پوست روی پوست ساییدهمیشود بیشتر دیدهمیشود. از جملهی بخشهای بدن که منگولههای پوستی در آنها مشاهده میشوند شامل موارد زیر است:
- زیربغل
- ران و کشالهی ران
- پلکها
- گردن
- زیر پستان و نواحی سینهای
- نواحی تناسلی
منگولههای پوستی در صورتی که با لباس یا جواهرات برخورد و ساییدگی داشتهباشند ممکن است تحریکشده و اذیتکننده باشند.
علایم منگولهی پوستی
منگولههای پوستی تومورهایی خوشخیم هستند اما سرطان پوستی نیستند و نمیتوانند به سرطان پوستی منتهی شوند. این ضایعات پوستی، در ابتدا به شکل برجستگیهای کوچک و نرمی بر روی پوست ظاهر میشوند. با گذشت زمان، این برجستگیها به شکل آویزان از پایهی خود بر روی پوست ظاهر میشوند و رنگی به شکل رنگ پوست به خود میگیرند، بصورتی که تکاندادن آنها به جلو و عقب به راحتی ممکن است. منگولههای پوستی معمولا دردناک نیستند مگر اینکه زیاد دستکاری شوند و یا به دور پایهی خود گره بخورد که در اینصورت، با ایجاد لختهی خون در محل گرهخوردگی، منگولهی پوستی میتواند دردناک شود.
چه کسانی مستعد بروز منگولهی پوستی هستند؟
منگولههای پوستی در هر شخصی ممکن است بروز کند اما احتمال بروز آن در افرادی با ویژگیهای زیر بسیار بیشتر است:
- افرادی که دچار اضافهوزن یا چاقی هستند
- افراد دیابتی
- خانمهای باردار، که احتمالا بخاطر تغییر شرایط هورمونی و ترشح بیشتر هورمونهای رشد است
- افرادی که به انواعی از ویروس پاپیلوما (HPV) آلوده هستند
- کسانی که غلظت نامتعادلی از هورمونهای جنسی استروئیدی از جمله استروژن و پروژسترون دارند
- افرادی که سابقهی خانوادگی بروز منگولهی پوستی را دارند
- افراد دارای فشار خون بالا
روش تشخیص منگولهی پوستی
تشخیص منگولهی پوستی میتواند به راحتی و با یک بررسی ساده توسط پزشک تشخیص دادهشود. در حقیقت برای یک منگولهی پوستی معمولی با ویژگیهای بیانشده، نیاز به هیچ آزمایشی نخواهدبود. زمانی که تکاندان ضایعهی پوستی بخاطر سفتبودن ساختار آن، سخت باشد، رنگ متفاوتی با رنگ پوست اطراف خود داشتهباشد، بیش از یک رنگ داشتهباشد، دارای خونریزی باشد، از پزشک خود بخواهید تا برای تشخیص آن از آزمایش استفادهکند. اگر تشخیص ضایعه بعنوان منگوله سخت باشد، از آزمایش بیوپسی استفاده میشود که در آن قسمتی از پوست برش دادهشده و مورد آزمایش قرار میگیرد.
| دکتر مریم کشاورز پزشک زیبایی اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید |
پیشگیری و درمان منگولهی پوستی
در حال حاضر راهی برای پیشگیری از ایجاد منگولهی پوستی وجود ندارد. راههای درمان منگولهی پوستی نیز شامل موارد زیر است:
- الکترولیز و سوزاندن منگولهی پوستی توسط پزشک
- انجماد و سپس کندن منگولهی پوستی با استفاده از نیتروژن مایع یا کرایوتراپی
- انسداد عروق تغذیهکنندهی منگولهی پوستی که در نهایت به از بین رفتن آن منجر میشود
- برش توسط چاقوی جراحی
روشهای بیانشده تنها بوسیلهی یک متخصص پوست باید صورتبگیرد و موفقیت در درمان نتیجه تجربه، دانش و مهارت در رفع این ضایعات پوستی است که با توجه به تخصص یک پزشک پوست میتواند تضمین شده باشد. روشهای درمان خانگی منگولهی پوستی به دلیل احتمال خونریزی و عفونت، از جمله در منگولههای بزرگ، توصیه نمیشوند.