تاثیر مصرف دارو بر لیزر موهای زائد
تاثیر مصرف دارو بر لیزر موهای زائد
در دنیای امروز با گسترش بیماریها و مشکلات روحی و جسمی و همچنین تنوع چشمگیر داروها، مصرف داروهای مختلف به هیچوجه غیرعادی به نظر نمیرسد. لذا طبیعی به نظر میرسد که بسیاری از افراد مصرف داروهایی را در برنامه روزانه خود داشته باشند اما سوال اینجاست که آیا مصرف دارو همراه با لیزر مو های زاید مشکلی برای فرد به وجود میآورد؟ تاثیر مصرف دارو بر لیزر موهای زائد چیست؟ عمده مراجعهکنندگان از این موضوع نگران بوده و حتی به دلیل نداشتن اطلاعات کافی، از لیزر موهای زاید بدن خود خودداری خواهند کرد. برای اینکه بدانید مصرف دارو همراه با لیزر موهای بدن خطرناک است یا خیر، در این مقاله از سایت دکتر مریم کشاورز ، پزشک زیبایی اصفهان با ما همراه باشید.
مصرف دارو برای لیزر موهای زائد ممکن است مشکل ساز باشد؟
حقیقت آن است که اگر لیزر موهای زائد با طیف وسیعی از داروها مشکل ایجاد میکرد، طبیعتا این فرآیند برای افراد بسیار زیادی مناسب به نظر نمیرسید و عملا برای این افراد، غیر قابل دسترس بود. استفاده از لیزر برای از بین بردن موهای ناخواسته بدن، تنها با گروه خاص و کوچکی از داروها همخوانی ندارد. داروهایی که اصطلاحا داروهای «حساس به نور» نامیده میشوند. اگر شما در حال مصرف دارویی هستید که حساسیتی در مقابل نور ایجاد نمیکند، میتوانید فرآیند لیزر را بدون نگرانی خاصی پشت سر بگذارید. با این حال به طور کلی قبل از شروع اولین جلسه از این فعالیت، حتما پزشک را در جریان داروهای مصرفی خود قرار دهید. و در این زمینه از او مشورتهای لازم را دریافت کنید. در صورتی که پزشک متوجه آسیبزننده بودن داروی مصرفی شما برای لیزر موهای زائد شود، حتما این موضوع را به شما اطلاع خواهد داد.
لیزر، موثرترین روش برای رفع موهای ناخواسته بدن به شمار میرود. فرآیندی که اگر به شکل ایدهآل و با انتخابهای درست انجام شود، نتایجی فوقالعاده به همراه دارد و با از بین بردن موهای زائد، حالتی زیبا برای پوست و به طور کلی ظاهر شما ایجاد خواهد کرد.
مطلب پیشنهادی : مراقبت های قبل و بعد تزریق ژل
چه داروهایی را همزمان با لیزر نباید مصرف کرد؟
- اگر داروهای مصرفی دارید که باعث افزایش حساسیت پوست به نور لیزر میشود، باید قبل از لیزر حداقل به مدت یک هفته آنها را قطع کنید.
لیست داروهای ممنوعه برای لیزر موهای زاید
- داروهای درمانکننده آکنه و جوش صورت
- داروهای هورمونی
- قرصهای ضد تورم بدن
مشکلات ناشی از تداخل دارویی با لیزر کردن
- واکنش فتوتوکسیک و در نتیجه ایجاد لکههای تیره بر روی صورت
- واکنش فتوآلرژیک به صورت بروز التهاب و سوزش
دارو های غیرمجاز برای لیزر مو های زائد کدامند؟
به طور کلی داروهایی که با قرار گرفتن در معرض اشعه فرابنفش تحت تاثیر قرار میگیرند، داروهای حساس به نور نامیده میشوند. اینکه هر فرد با مصرف این دارو چقدر در معرض حساسیت به نور باشد. به عوامل مختلفی مثل قدرت دارو یا حساسیت طبیعی پوست فرد به نور بستگی خواهد داشت:
داروهایی که معمولا برای درمان آکنههای پوستی تجویز میشوند، به هیچوجه با فرآیندی مثل لیزر موهای زائد همخوانی ندارند و نباید در زمان انجام این فعالیت مصرف شوند. رتین آ و راکوتان از معروفترین نمونههای این داروها به شمار میروند. مصرف چنین داروهایی در زمان استفاده از لیزر برای از بین بردن موهای زائد، ممکن است عوارضی بسیار جدی و نگرانکننده به دنبال داشته باشد. در مراکز معتبر لیزر موهای زائد به افراد توصیه میشود ۶ ماه بعد از پایان مصرف راکوتان و ۲ تا ۴ هفته پس از پایان مصرف رتین آ، لیزر موهای زائد انجام بدهند. فراموش نکنید تاثیر یک دارو در بدن، ممکن است تا ماهها پس از پایان مصرف آن نیز همچنان ادامهدار باشد.
قرصهایی که برای کنترل و ایجاد تعادل در فعالیت هورمونها مصرف میشوند و همچنین داروهای ضد تورم بدن نیز ممکن است در شمار داروهایی باشند که برای لیزر به هیچوجه مناسب نیستند. اگر در حال مصرف چنین داروهایی هستید و یا به تازگی مصرف آنها را به پایان رساندهاید، حتما به دقت با پزشک مشورت کنید و قبل از پشت سر گذاشتن لیزر، همه جوانب کار را به خوبی برای خود در نظر بگیرید.
ریسک مصرف دارو برای لیزر مو های زائد
رفع موهای زائد با لیزر، یک فرآیند بسیار امن به شمار میرود. در این فعالیت مطمئن و کم ریسک، نور تابیده شده توسط دستگاه لیزر، توسط رنگدانههای موجود در فولیکولهای مو جذب شده و موجب از بین رفتن فولیکول میشود. نتیجه این کار، عدم رشد تارهای مو در ناحیه مورد نظر است. عوارض جانبی ناشی از لیزر، بسیار کم و محدود هستند. کمی قرمزی و تورم، برای افراد اتفاق میافتند و بعد از چند روز این نشانهها به طور کامل، محو میشوند. در حقیقت استفاده از لیزر برای رفع موهای ناخواسته بدن، شامل عوارض جانبی با اثر طولانی مدت نمیشود. با این وجود افرادی که در زمان استفاده از این تکنیک یا کمی قبل از آن به سراغ مصرف داروهای حساس به نور میروند، ممکن است در معرض آثار جانبی ناخوشایندی قرار بگیرند.
این عوارض برای افرادی که داروهایی مثل راکوتان و رتین آ مصرف میکنند، هم جدیتر و هم شدیدتر خواهد بود. ریسکهای ناشی از مصرف این داروها در زمان استفاده از لیزر، شامل موارد زیر میشوند:
واکنش های فتو توکسیک
با تغییر رنگ پوست و ایجاد لکههای تیره متعدد، پوست ظاهری شبیه آفتاب سوختگی بسیار شدید پیدا میکند. وضعیتی که به لحاظ ظاهری برای افراد خوشایند نخواهد بود.
واکنش های فتوآلرژیک
این واکنشها نسبت به واکنشهای فتوتوکسیک، شدیدتر اما غیرمعمولتر هستند. در این وضعیت، افراد عوارض جانبی ماندگار و گاهی حتی دائمی را تجربه میکنند. این عوارض ممکن است شامل تغییرات مولکولی بوده و موجب حمله سیستم ایمنی بدن به داروی مصرف شده شوند. همانطور که گفته شد، این مورد معمولا نادر است و برای تعداد بسیار کمی از افراد اتفاق میافتد.
باید به این نکته بسیار مهم نیز توجه کرد که این آثار جانبی، تنها برای افرادی اتفاق میافتند که به صورت همزمان با استفاده از لیزر موهای زائد، داروهای حساس به نور مصرف میکنند. افرادی که این فعالیتها را به صورت همزمان انجام نمیدهند، به هیچوجه در معرض چنین خطری نیستند و هرگز واکنشهای فتوتوکسیک و فتوآلرژیک را پس از لیزر موهای زائد تجربه نخواهند کرد.
صفحه اینستاگرام پزشک زیبایی اصفهان ، دکتر مریم کشاورز
نتیجه درباره مصرف دارو همراه با لیزر موی زائد
در موارد بسیار گسترده و متنوعی، مصرف دارو همراه با لیزر موهای زائد کاملا مجاز است و انجام لیزر موهای زاید بدن در زمان مصرف داروها، هیچ مشکلی برای افراد به وجود نمیآورد. بسیاری از ما ممکن است داروهایی مثل قرصهای سرماخوردگی، داروهای مقابله با سردرد، انواع آنتیبیوتیکها، داروهای ضد حساسیت و یا قرصهای افسردگی را مصرف کنیم. هیچکدام از این قرصها و داروها تاثیر منفی بر روی نتایج لیزر موهای زائد و عوارض پس از این فعالیت ندارند. با این حال اگر شما لیزر را در شرایطی انجام بدهید که در حال مصرف داروهای حساس به نور مثل راکوتان و رتین آ هستید، ممکن است در معرض واکنشهای فتوتوکسیک و فتوآلرژیک قرار بگیرید. در هر دو مورد، عارضههای جانبی متعدد و جدی برای شما ایجاد میشود و ممکن است سلامتی و وضعیت ظاهری شما با خطر روبرو شود.
پس این موضوع بسیار مهم است که در زمان مصرف چنین داروهایی، لیزر موهای زائد انجام ندهید. شما حتی چند ماه پس از پایان مصرف این داروها نیز نباید به سراغ لیزر کردن موهای اضافی بدن بروید. در واقع ابتدا باید اثر این داروها به طور کامل از بین برود و سپس شما برای لیزر موهای زائد بدن خود اقدام کنید. بهترین کار قبل از انجام لیزر، مشورت دقیق با پزشک در مورد داروهای مصرفی است. پزشک با بررسی این داروها، به شما اطلاع خواهد داد که آیا مصرف آنها برای لیزر مضر هستند و یا اینکه هیچ اثر مخربی روی این فرآیند ندارند.