بررسی میکرونیدلینگ پوست
آشنایی با میکرونیدلینگ پوست
در مطلب امروز سایت دکتر مریم کشاورز ، پزشک زیبایی اصفهان میکرونیدلینگ پوست را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
روش های میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ را می توان به صورت دستی و با دستگاه انجام داد. روش دستی این روش با استفاده از دستگاه غلتکی کوچکی به نام درمارولر انجام می شود که دارای سوزن های تیتانیومی بسیار ظریف و نازکی است. در این روش پزشک دستگاه را روی پوست غلت می دهد و سوزن ها تا عمق مشخصی از پوست نفوذ کرده و منافذ ایجاد می کنند. در این روش امکان کنترل عمق نفوذ سوزن ها و فشار آن ها بسیار محدود است. سوزن های این دستگاه می تواند از شیشه، سیلیکون، فلز یا پلیمر باشد. روش دستی میکرونیدلینگ در ایران وجود ندارد و استفاده نمی شود.
در روش دوم از دستگاه مخصوصی برای کنترل کامل سرعت حرکت آن بر روی پوست، عمق نفوذ سوزن ها و شدت فشار روی پوست استفاده می شود. به این ترتیب می توان منافذ پوست را با دقت بیشتری ایجاد کرد و پزشک کنترل بیشتری بر محل منافذ و عمق آنها دارد. به همین دلیل نتایج این روش بسیار بهتر و ماندگارتر است. میکرونیدلینگ یک روش بدون درد است. اما در برخی موارد، پزشک ممکن است از بی حس کننده های موضعی استفاده کند. بنابراین در طول این عمل هیچ دردی احساس نمی کنید.
تعداد جلسات مورد نیاز میکرونیدلینگ
تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان ضایعات پوستی با میکرونیدلینگ به عوامل زیادی بستگی دارد. نوع پوست، سن، نوع و شدت آسیب و شرایط بهبودی فرد تاثیر زیادی در روند درمان و بهبود با استفاده از میکرونیدلینگ دارد. به همین خاطر ابتدا پزشک وضعیت سلامتی فرد را بررسی می کند و با توجه به شرایط فردی او تعداد جلسات و مدت زمان هر جلسه درمانی را تعیین می کند. اکثر افراد در۴ تا ۶ جلسه ۱ ساعته به نتایج مورد نظر خود می رسند. اما دیگران امکان دارد برای برآورده کردن انتظارات خود به جلسات بیشتری نیاز داشته باشند. فاصله بین این جلسات ۲ تا ۴ هفته است و بیشتر پوست بعد از حدود ۶ ماه تا ۱ سال از شروع درمان ترمیم می شود.
معایب و عوارض میکرونیدلینگ
قرمزی، التهاب، زخم های کوچک، سوختگی و کبودی اولین عوارض میکرونیدلینگ است که امکان دارد افراد نگران آن باشند. این عوارض در اثر نفوذ سوزن ها به عمق پوست ایجاد می شود و کاملا طبیعی است. عوارض بعد از عمل در عرض ۱ هفته تا ۱۰ روز پس از میکرونیدلینگ ناپدید می شوند. اگر این عوارض بیش از ۱۰ روز طول کشید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید. البته توجه داشته باشید که اگر توصیههای پزشک خود را رعایت نکنید و زخمهای کوچک را درمان نکنید، این عوارض طولانیتر باقی میمانند و اثرات آن ها امکان دارد برای مدتی ماندگار باشد.
امکان دارد که رنگ پوست پس از میکرونیدلینگ تغییر کرده و تیره می شود. این به خاطر فشار زیاد و عدم کنترل مناسب توسط پزشک است. البته جای نگرانی نیست و پس از مدتی پوست پوسته پوسته می شود و در نهایت رنگ طبیعی خود را به دست می آورد. ناحیه درمان متورم یا حساس می شود. این عوارض طبیعی هستند. البته به شرطی که روند بهبودی در آنجا رعایت شود و عوارض آن طولانی نباشد.
دوره زمانی انجام میکرونیدلینگ
تعداد دفعاتی که این کار را انجام می دهید به پوست شما بستگی دارد. اگر پوست شما مشکلات زیادی دارد، فاصله بین جلسات باید کمتر باشد. اما اگر پوست زیبایی دارید و مراقبت از پوست را به موقع انجام می دهید، هر ۳ تا ۶ ماه یکبار این کار را تکرار کنید. بهتر است این کار را سالی یک بار انجام دهید. برای گرفتن بهترین نتیجه در سایر نواحی بدن، باید ۴ تا ۶ جلسه میکرونیدلینگ را تکرار کنید.
صفحه اینستاگرام پزشک زیبایی اصفهان ، دکتر مریم کشاورز
مقایسه میکرونیدلینگ با لیزر :
لیزر یکی از روش های درمانی تهاجمی و میکرونیدلینگ صورت یک روش درمانی غیر تهاجمی محسوب می شود. از طرفی مراقبت های لازم بعد از لیزر یا لایه برداری به خصوص در فصل گرما برای بسیاری از افراد ناخوشایند است. زیرا در این فصل به دلیل پرتوهای فرابنفش زیاد، شرایط مراقبت از پوست سخت تر می شود. این مشکل باعث می شود دوره نقاهت در روش لیزر بیشتر از میکرو باشد. اگر از لیزر فرکشنال برای جوان سازی پوست خود استفاده کردید برای بهبودی باید ۷ تا ۱۰ روز در خانه بمانید.
تفاوت زمان بهبودی بستگی به اثربخشی دو روش درمانی دارد. در لیزر، لایه سطحی اپیدرم پوست تحت تأثیر قرار می گیرد. در واقع این لایه عمدتا وظیفه محافظت از پوست را بر عهده دارد. اما در میکرونیدلینگ لایه های داخلی پوست تحت تاثیر قرار می گیرد و چون این روش درمانی باعث تسریع جریان خون می شود، پوست سریعتر التیام و ترمیم می شود.