آشنایی با بیماری طاسی با الگوی زنانه

آشنایی با بیماری طاسی با الگوی زنانه

علل بیماری طاسی با الگوی زنانه چیست؟

طاسی با الگوی زنانه نوعی ریزش مو است که در زنان اتفاق می‌افتد. نام پزشکی این بیماری “آلوپسی آندروژنیک” است. در نوشته امروز سایت دکتر مریم کشاورز پزشک زیبایی اصفهان برای شما عزیزان گردآوری شده است. به مطالعه بیماری طاسی با الگوی زنانه خواهیم پرداخت.

اگرچه هم زنان و هم مردان ریزش مو را تجربه می‌کنند، شیوع آن در زنان به اندازه مردان نیست و ظاهر متفاوتی دارد. ریزش مو در مردان به شکل عقب رفتن خط رویش مو و طاسی موضعی است، در حالی‌که زنان مبتلا به طاسی الگوی زنانه، معمولا نازک شدن موها را تجربه می‌کنند که بر حجم مو نیز اثر می‌گذارد. اولین نشانه‌های الگوی طاسی زنانه می‌تواند مشاهده کاهش ضخامت معمول مو باشد. در این وضعیت، با وجود اینکه کف سر شما مشخص می‌شود اما خط رویش مو عقب نمی‌رود.

همان‌طور که گفته شد ریزش مو در زنان نسبت به مردان کمتر اتفاق می‌افتد اما در زنان هم شایع است. الگوی طاسی زنانه با افزایش سن بیشتر می‌شود و تقریبا کمتر از ۵۰ درصد زنان تا آخر عمرشان موهایی پرپشت دارند.

آشنایی با بیماری طاسی با الگوی زنانه | پزشک زیبایی اصفهان

ارتباط بین الگوی طاسی زنانه و ژنتیک

ژنتیک عامل مهمی در ابتلا به طاسی با الگوی زنانه است. در واقع، این عارضه ارثی است و معمولا زنان، الگوی طاسی را از پدر یا مادرشان به ارث می‌برند. به یاد داشته باشید که طاسی با الگوی زنانه با افزایش سن و رسیدن به میان‌سالی بیشتر می‌شود؛ اگرچه این عارضه می‌تواند از سنین پایین‌تر نیز شروع شود. این عارضه اغلب پس از یائسگی اتفاق می‌افتد؛ پس تغییرات هورمونی می‌تواند یک عامل تأثیرگذار باشد.

سایر دلایل ریزش مو

  • برخی اعتقاد دارند طاسی با الگوی زنانه عمدتا دلایل ژنتیکی دارد؛ اگرچه ممکن است این نوع ریزش، ناشی از یک بیماری پس‌زمینه‌ای باشد که بر تولید هورمون آندروژن اثر می‌گذارد.
  • آندروژن هورمونی است که در طاسیِ الگویی، نقش دارد. وجود تومورهایی در غده هیپوفیز یا تخمدان که آندروژن ترشح می‌کنند، ممکن است به ریزش مو منجر شود.

علل دیگر ریزش مو در زنان

  • بیماری خودایمنی: «آلوپسی آره‌آتا» یا «ریزش موی سکه‌ای» نوعی اختلال خودایمنی نادر است که باعث می‌شود سیستم ایمنی به فولیکول‌های مو حمله کند.
  • داروها: ریزش مو، در مواردی عارضه جانبی داروهای خاصی مانند ضدسرطان‌هاست؛ اگرچه موها معمولا پس از قطع دارو، دوباره رشد می‌کنند.
  • بیماری: ریزش مو می‌تواند بعد از یک بیماری خاص مانند عفونت شدید، تب بالا یا جراحی به وجود بیاید.
  • طاسی ناشی از کشیدگی: این نوع ریزش مو هنگامی اتفاق می‌افتد که شما با گیره‌های مو یا وسایلی مانند آن موهای خود را محکم می‌کشید و می‌بندید.

| دکتر مریم کشاورز پزشک زیبایی اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید |


مطالب پیشنهادی :

درمان آکنه با استفاده از نیاسینامید

بررسی انواع سرم‌های پوست

درمان آکنه و اختلالات پوستی با زینک و زینک-PCA

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *